Repair Café Augustus – wie wil er koffie?

Zaterdag 26 augustus was het weer heerlijk druk bij het Repair Café Hilversum. Er kwam een grote diversiteit aan artikelen binnen en daar gaan de vrijwilligers altijd blij van kijken.

Zo waren er broodroosters (4), naaimachines (2), Radio/CD spelers (5), een tuinstoel, een verticuleermachine, electrische tandenborstel, maar ook een boodschappentas met los hengsel en een schemerlamp. Van alles wat!

De koffiemachines spanden weer de kroon. Maar liefst 6 zijn onder handen genomen. En dat is best een prestatie in zo’n korte tijd, want alleen met het openen van de apparaten zijn de vrijwilligers veel tijd kwijt. En dan moet het euvel nog verholpen worden 😳.

Speciale vermelding is toch wel een koffieapparaat met bonenmaler waarbij een reparatiemelding in het display stond (sleutel icoon). Alle reparateurs waren bezet dus de eigenaar moest helaas een tijd wachten. Maar niet getreurd, ze is zelf aan de slag gegaan. Machine opengemaakt, helemaal schoongemaakt en bij het zetten van een proefkopje (heerlijke koffie overigens, dank nogmaals!) constateerde ze waar het probleem zou kunnen zijn. Net op het moment dat een verlate vrijwilliger binnenkwam. Die kon gelijk helpen en zo ging ook deze machine weer werkend de deur uit!

Ook dat is het Repair Café: we zijn geen reparatieshop maar gaan graag samen aan de slag met een reparatie. Daar leren we allemaal van!

En over leren gesproken: een paar van onze vrijwilligers gaan zich specialiseren in het repareren van Nespresso, Senseo en andere koffieapparaten. Zodat we nog meer reparaties kunnen aannemen. Onze eigen koffie-jongens!

Geplaatst in Nieuws.