Over ons

Al ruim 11 jaar actief in Hilversum!

Repair Café Hilversum is in 2013 opgericht en is aangesloten bij de wereldwijd werkende stichting Repair Café. De oprichting is mede te danken aan de inspanningen en lokale intiatieven vanuit het duurzaamheids en verbinders netwerk ‘Hilversum100‘!

Sinds enkele jaren werken we met meer dan 20 vrijwilligers vanuit een vaste locatie in Hilversum. In Wijkcentrum De Zoutkeet in Hilversum Zuid zijn we elke maand één zaterdag aan het repareren.

Onze missie

In Nederland en België gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Zeker jongere generaties weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Dat is een bedreiging voor een duurzame toekomst en voor de circulaire economie, waarin grondstoffen telkens opnieuw kunnen worden gebruikt.

Daarom is er het Repair Café! Mensen met reparatiekennis krijgen de waardering die zij verdienen. Waardevolle praktische vaardigheden worden overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien.

Wij werken samen met tal van organisaties om onze doelen te verwezenlijken. Hier tref je een overzicht.

Contact opnemen

Het Repair Café Hilversum is voor directe berichten bereikbaar via socials kanalen Facebook en Instagram. Natuurlijk kunt u uw vragen ook mailen aan info@repaircafehilversum.nl

Café Hilversum is niet telefonisch of per WhatsApp bereikbaar.